fbpx

Bereikbaarheid

Hoe vindt u ons?

De Basiliek is gelegen vlak naast de A12, dus makkelijk bereikbaar per auto. Parkeren kan in de ruime eigen parkeergarage. En met station Veenendaal-De Klomp op loopafstand èn een bushalte (bijna) voor de deur zijn wij ook met het openbaar vervoer goed te bereiken!

Parkeren

Komt u met de auto? Dan kunt u gratis parkeren in onze eigen parkeergarage. Verdeeld over diverse lagen biedt de garage meer dan 300 parkeerplaatsen. De inrijhoogte van de parkeergarage is 2.15m. Ook is er aan het eind van de Wiltonstraat nog volop parkeergelegenheid op het parkeerterrein ter hoogte van nummer 42. 

Mocht onverhoopt toch alles vol zijn, zijn er diverse gratis parkeerterreinen op 10 – 15 minuten loopafstand. Bekijk alle nabij gelegen parkeerterreinen.  

Invalideparkeerplaats
Bij de ingang van de zijn er tevens meerdere invalideparkeerplaatsen beschikbaar. Indien u in het bezit bent van een invalidenparkeerkaart, kunt u hier parkeren, mits de pashouder van de invalidenparkeerkaart aanwezig is. Op deze manier willen wij het parkeren voor mindervalide bezoekers zo gemakkelijk mogelijk maken. In ons pand is ook een mindervalide toilet aanwezig.

Route

Vanaf de A12, afrit 23 (vanuit beide richtingen):
Ga rechtsaf richting Veenendaal-West. U rijdt nu op de Rondweg-West (N233). Houd links aan. Sla bij het eerste kruispunt linksaf naar de Grote Beer. Neem de eerste afslag links en ga gelijk rechtsaf naar de Fokkerstraat. Neem de derde weg links, dit is de Wiltonstraat. U vindt de Basiliek aan uw linkerhand. Parkeren kan gratis in onze parkeergarage.

Vanaf de A12, afrit 23a:
U gaat bij de verkeerslichten richting Veenendaal-West. De drie volgende verkeerslichten gaat u rechtdoor. Vervolgens slaat u de eerste weg rechts in (Wiltonstraat). Daarna de eerste links en dan de eerste rechts. U vindt de Basiliek aan uw linkerhand. Parkeren kan gratis in onze parkeergarage.

Vanuit Rhenen:
Vanaf de Cuneraweg neemt u op de rotonde net voor Veenendaalde eerste afslag (richting o.a. industrieterrein Nijverkamp). U rijdt dan de Rondweg-Oost op. Deze volgt u over 3 rotondes tot u bij de verkeerslichten komt. Hier slaat u linksaf. De twee volgende verkeerslichten gaat u rechtdoor. Vervolgens slaat u de eerste weg rechts in (Wiltonstraat). Daarna de eerste links en dan de eerste rechts. U vindt de Basiliek aan uw linkerhand. Parkeren kan gratis in onze parkeergarage.

Openbaar vervoer

Treinstation Veenendaal-De Klomp is op loopafstand (10 minuten). Als u het station af loopt, slaat u linksaf op de Veenendaalseweg. Blijf deze weg volgen. Na het viaduct onder de A12 door, gaat u schuin rechtsaf het rode fietspad op (u kunt twee fietspaden kiezen aan de rechterkant, neem het tweede, dus niet het pad direct langs de A12!). Na 167 meter komt u bij een Y-splitsing en kunt u zowel links als rechts kiezen voor de Wiltonstraat. Ga hier rechts. Na ongeveer 100 meter buigt de weg af naar links, blijf de weg volgen. De Basiliek is nu het derde gebouw aan uw rechterhand (Wiltonstraat 56).

Liever met de bus?
Buslijn 83 (van en naar Amersfoort) vertrekt vanaf alle drie de Veenendaalse treinstations en komt langs de Basiliek, halte Wiltonstraat.

Komt u met de fiets?

De Basiliek beschikt over een ruime fietsenstalling, gelijk bij de entree.

Toegankelijkheid voor mindervaliden

De Basiliek is goed toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers en scootmobielen. Zo is er een lift aanwezig waarmee u alle ruimtes van ons gebouw goed kunt bereiken en bezoeken. Op de begane grond is er tevens een mindervalidentoilet aanwezig, zodat u gemakkelijk gebruik kunt maken van de sanitaire voorzieningen. Wij hopen u hiermee een comfortabel bezoek te kunnen bieden en verwelkomen u graag bij de Basiliek.