fbpx
10/05/2025
20:30
pand open

19:30 uur

deuren open

20:00 uur

aanvang show

20:30 uur

U2two (o.a. bekend van SBS6 Battle of the bands)

Na hun succesvolle show aflopen februari, komt U2two terug naar de Basiliek en wel op zaterdag 10 mei 2025. Voor veel fans zal er bij het horen van die datum een belletje gaan rinkelen want op deze dag viert de echte Bono zijn 65ste verjaardag. Dit heugelijke feit zal U2two natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

De band gaat wederom groots uitpakken. Zonder alles prijs te geven lichten we een tipje van de sluier op want naast de grote hits, die natuurlijk onmisbaar zijn in een U2 tribute concert, zullen er een aantal bekende duetten gespeeld worden. Denk bijvoorbeeld aan “When Love Comes To Town”…een “onmogelijk” duet met blueslegende B.B. King.

U2two komt met een geheel nieuwe show en heeft na ruim 40 jaar U2 voldoende inspiratie om u telkens weer te verbazen. Met prachtige videobeelden en een catwalk waarbij het publiek in een soort intieme ruimte voor het podium wordt “gevangen”, wordt alles op alles gezet om u een avond te geven die u niet snel zult vergeten. De band kruipt zoals altijd volledig in de huid van de Ierse rockers waarbij de kenmerkende “Bono stem” van frontman Sam Kramer (BonoTwo) en de herkenbare gitaardelay van David Nuijten (The Edge Two) de U2 beleving gedurende het concert uniek maken. Tel hierbij op de stuwende baspartijen van Daniël van der Molen (Adam Clayton Two) en de typerende strakke drummachine die Marten Bakker (Larry Mullen jr. Two) heet, en u waant zich werkelijk bij een concert van U2 zelf!

Over U2two
In april 2023 verscheen U2two op het landelijke toneel van het populaire SBS6 TV programma The Tribute – Battle of the Bands. De kijkers, waaronder veel trouwe U2-fans, waren met stomheid geslagen toen frontman Sam Kramer met zijn “Bono” voorkomen ook nog eens exact hetzelfde stemgeluid als de Ierse rockster liet horen. De band doet live niet onder voor U2 zelf en de kans om dat te bewijzen, grepen de bandleden met beide handen aan door te luisteren naar de adviezen van de kritische jury. Ze vochten zich naar de finale en mochten uiteindelijk als één van de vier winnaars 3 maal een volledig uitverkochte ZiggoDome bespelen. Dit was voor de band – maar zeker ook voor veel kijkers – een wens die uitkwam.

De volgende opdrachtgevers mochten wij o.a. verwelkomen: