fbpx
02/12/2023
19:30

The Young Messiah

Voor de 10de keer op tour door Nederland Tom Parker’s wereldberoemde bewerking van Händel’s meesterwerk En ook dit jaar een groot slotconcert met “Mass Choir” in de Basiliek in Veenendaal.

Toen The Choir Company in 2012 voor het eerst het land in ging met Tom Parkers “The Young Messiah” had niemand kunnen bedenken dat de concerten zo veel los zouden maken. In de edities die volgden werd het enthousiasme alleen maar groter. Voor organisator Events For Christ – en vooral het publiek – is het een mooie traditie geworden met jaarlijks drukbezochte tours.

De editie van 2023 gaat extra bijzonder worden omdat het de 10de keer is dat The Choir Company met dit programma door het land trekt. Om dit te vieren presenteren we een extra feestelijk programma en staan er maar liefst dertien verschillende concertlocaties op de planning!

Als het publiek minstens zo enthousiast is als de band, zangers en zangeressen op het podium dan weet je dat er iets bijzonders gebeurt. Tom Parkers moderne bewerking van Händels ‘Messiah’ oratorium, ‘The Young Messiah’ mag je ook gerust bijzonder noemen. Een muzikaal meeslepende vertelling van Jezus’ geboorte, lijden, sterven en opstanding, die de boodschap van het evangelie dichter bij mensen heeft gebracht. Met behulp van koor, band en solisten worden luisteraars meegenomen in het tijdloze verhaal dankzij Tom Parkers bewerkingen zoals ‘Unto Us a Child is Born’, ‘Every Valley’, ‘I Know that My Redeemer Liveth’ en het majestueuze ‘Hallelujah’.

Net als voorgaande edities zullen de avonden uit twee gedeelten bestaan. Er is een deel voor de pauze waarin de meest geliefde liederen van de afgelopen 10 jaar gezongen zullen worden; bekende arrangementen van Tom Parker uit zijn omvangrijke repertoire zoals ‘Wings of Gold’, ‘Take me Home’, ‘Ave Verum’, aangevuld met een paar mooie muzikale uitstapjes: wereldberoemde melodieën, filmmuziek… Na de pauze wordt ‘The Young Messiah’ uitgevoerd.

Ook dit jaar is er opnieuw een groots concert in de Basiliek in Veenendaal met een ‘Mass choir’. Zo goed als de ‘Young Messiah’ tour een mooie traditie is geworden voor koor én publiek, zo groot is de belangstelling. Mis het dus niet!

De volgende opdrachtgevers mochten wij o.a. verwelkomen: