fbpx
08/06/2024
20:00

De 4 Vrouwen van David: Muziek-theater show door The Continentals

The Continentals geven  een bijzondere muziek-theater show: De 4 Vrouwen van David ter gelegenheid van 55 jaar The Continentals met 4 actrices: Elly Zuiderveld, Alexandra SmithMaria Markesini en Sjoukje Minkema.

The Continentals hebben ook een grote naam opgebouwd met hun reli-musicals: It’s getting late (1972 over de eindtijd); The Apostle (over Paulus, 1973); And there was Light (1980); The Dreamer (over Jozef 1983 en 1994); Elijah (over de profeet Elia 1987); David (1998); You are not alone (2000). Bekijk je deze geweldig mooie programma’s goed, dan blijkt dat het eigenlijk altijd over mannen gaat of vanuit het mannelijke perspectief. Leen La Rivière (leider van The Continentals) begon in 2000 na te denken over een nieuw programma, maar dan vanuit een vrouwelijk perspectief. Dat krachtige verhaal werd gevonden in de vrouwen van David. Want die hebben de hele weg van David meegemaakt. Een koningswissel in die tijd in die landen liep meestal dramatisch af voor de vrouwen, ze konden dan vermoord worden, verbannen, tot slaaf gemaakt en broertjes van de nieuwe koning werden vaak ook vermoord… De 4 vrouwen van David: Michal, de eerste vrouw moest van David scheiden, nadat David gevlucht was en werd weggegeven aan een rijke burger, een supporter van haar vader koning Saul…het zal je maar gebeuren. Abigail, de tweede vrouw van David. Zij was eerste getrouwd met een rijke boer, die een hartverlamming kreeg. Daarna sloot ze zich bij David aan. Dit was tijdens zijn partizanentijd, steeds op de vlucht voor Saul. De derde vrouw is Bathseba. Zij werd Davids vrouw In de Jeruzalem-periode van David. De vierde vrouw is Abisag, die David verzorgde aan het eind van zijn leven.

Dit stuk De 4 Vrouwen van David is echt theater met 4 actrices, afgewisseld met muziek van The Continentals (een echte groep onder leiding van Betthilde-Keij-Oldenhuis) en dans komt van de Aviv-dance-company.

Dit drama over angst en overleven wordt éénmalig opgevoerd op zaterdag 8 juni in de Basiliek, Veenendaal.

De volgende opdrachtgevers mochten wij o.a. verwelkomen: