fbpx
28/01/2024
20:00
pand open

19:00 uur

deuren open

19:30 uur

aanvang show

20:00 uur

Paul Wilbur Worship samen met the Choir Company

Als Paul Wilbur het podium op komt, weet je wat je te wachten staat; gepassioneerde aanbiddingsmuziek, af en toe een knipoog en vooral een warme plek in de muziek voor Gods eeuwenoude beloften aan en door het volk Israël. Zijn muziek, vaak geworteld in de Hebreeuwse grondteksten, is wereldwijd gewaardeerd dankzij liederen als ‘Adonai’ en ‘Praise Adonai’. Een avond met Paul Wilbur is een avond in aanbidding, vol historisch en profetisch besef. In januari komt hij weer naar Nederland voor drie concerten met the choir company: in Zwolle, Oud-Beijerland en Veenendaal.

Paul Wilbur, zoon van een joodse vader en Amerikaanse baptisten moeder, leek operazanger te worden maar werd één van de pioniers van wat tegenwoordig ‘messianic praise’ genoemd wordt; aanbiddingsmuziek met een kloppend hart voor het volk Israël en haar plek in het geloof en de door God beloofde toekomst. Zijn bediening begon in groepen als Harvest en Israel’s Hope. Hij vond zijn specifieke roeping echter als solo aanbiddingsleider, zingend over Gods relatie met Israël. Sindsdien maakten mensen wereldwijd kennis met zijn unieke geluid op albums als ‘Shalom Jerusalem’ en ‘Lion of Judah’. Je hoort aanbiddingsmuziek van het heden… met hoorbaar Hebreeuwse wortels.

In januari keert Paul Wilbur op veler verzoek terug naar Nederland voor een reeks concerten met een speciaal samengesteld projectkoor van The Choir Company onder leiding van Maarten Wassink. Het beloven niet alleen aanbiddingsavonden te worden; Wilbur ziet het als zijn roeping om, daar waar de wereld om ons heen duister wordt, te bemoedigen en de blik weer op Gods beloften te leggen. Het worden dan ook avonden vol bekende liederen en een bemoedigende herinnering aan de voorspelde toekomst. Mis het niet!

De volgende opdrachtgevers mochten wij o.a. verwelkomen: