fbpx
02/04/2023
20:00

Adrian Snell viert jubileum met complete uitvoeringen 'the Passion' in Nederland

Er zijn maar weinig artiesten die meer dan 50 jaar actief zijn. Voor de Brit Adrian Snell is die mijlpaal in zicht. Hij zal het vanaf 2023 in stijl vieren; eerst met zijn bekendste werk ‘The Passion’. Tijdens drie concerten in Nederland, in maart en april 2023, voert hij het compleet op met band, solisten en een projectkoor. Ralph van Manen zal in de Basiliek het voorprogramma verzorgen.

Sommige muziek reist met je mee door het leven. Voor veel mensen is dat ‘The Passion’. Of je het nu een ‘rockopera’ noemt of een samensmelting van klassiek, modern en koormuziek; het werk is net zo tijdloos als geliefd gebleken. Vooral in Nederland, waar Adrian Snell kind aan huis werd sinds de eerste uitvoeringen meer dan 40 jaar geleden. ‘The Passion’ vertelt het paasverhaal op unieke wijze met moderne liederen, solo zangers en zangeressen die de hoofdrollen uit het verhaal vertolken en ondersteund door een koor. Door de jaren heen voerde Adrian Snell het werk, inclusief het bekende ‘Long Live The King’, ‘Peace Be With You’, ‘Golgotha’ en ‘Jesus Alive!’ diverse keren uit in ons land. Toch is de laatste keer dat de volledige ‘Passion’ werd uitgevoerd alweer meer dan zes jaar geleden.

‘The Passion’ van Adrian Snell is al decennialang een traditie rond het paasfeest in Nederland. Een live uitvoering met de Brit zelf is echter een unieke ervaring. Zorg dat je het niet mist!

De volgende opdrachtgevers mochten wij o.a. verwelkomen: