fbpx
01/03/2024
20:00

35 jaar Oslo Gospel Choir

Op 1 en 2 maart 2024 organiseert GospelNu een tweetal spetterende concerten in ‘de Basiliek’ te Veenendaal. Op de vrijdag- en zaterdagmiddag zal er tevens een workshop worden verzorgd door Tore Aas, dirigent en oprichter van dit wereldberoemde koor.

In het meer dan 35- jarig bestaan van het koor toerde het Oslo Gospel Choir over de hele wereld en trad ze vaak op in ons land en voorzag het trouwe publiek van de meest prachtige muziek. Juist in ons korenland Nederland wordt de, veelal door Tore zelfgeschreven muziek, graag en veel gezongen. De meest recente productie van zijn hand is de musical ‘Messiah’ een musical over het leven van Jezus. Deze musical wordt door veel koren omarmt en uitgevoerd: De grootste wens van Tore.

Twee concerten
In maart keert het koor weer terug in Nederland met een ‘Best of’ toer en dat alles in het kader van het 35-jarig bestaan van het koor. Tientallen pareltjes uit het verleden maar ook het recentere werk komen uitgebreid aan bod. Ook zullen er nog niet eerder uitgevoerde nieuwe songs worden gezongen.
Via onze facebook pagina kun je binnenkort stemmen op je favoriete nummer(s) en wellicht wordt jouw lievelingsnummer gezongen op een van de twee avonden.

Workshop
Op 1 en 2 maart vinden er tevens workshops plaats. Deze zullen in het teken staan van het meezingen van nieuwe en bekende nummers en is vooral voor koor(zangers) bedoeld maar ook als ‘solo’ zanger kom je die middag zeer zeker aan je trekken. Tijdens deze workshop zal Tore Aas alles vertellen over de ins- en outs over het onstaan van het koor en de unieke sound en zullen er onder zijn leiding een aantal nummers worden ingestudeerd. Koormuziek.nl verzorgt de bladmuziek voor deze middag!

De volgende opdrachtgevers mochten wij o.a. verwelkomen: